Išči po točkah

Začetek: Ruski križ

Konec: Gamsova špica

Razdalja: 4.9 km Čas hoje: 3 ure 20 minut Zahtevnost: Zahtevna pot Označenost: Označeno

Opis

višina: 1033 m Ruski križ

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.

Ni opisa

Opis:

Z vršiške ceste, malo pod Mihovim domom, navzdol do Velike Pišnice, čez njo na planino Mali Tamar in prek Lipne trate do koče, 1 h.

višina: 977 m Planina v Klinu

Ni opisa

Opis:

Od planine V Klinu ob Veliki Suhi Pišnici.

višina: 1018 m Velika Suha Pišnica

Ni opisa

Opis:

Po kolovozu in poti čez Lipno trato in po gozdni bližnjici do koče.

višina: 1104 m Koča v Krnici
Planinska postojanka:

Koča stoji na gozdni jasi sredi obsežne kotanje Krnica med Martuljškimi gorami, Škrlatico, Razorjem in Prisojnikom. Sklep o gradnji koče je Kranjskogorska podružnica SPD sprejela na 7. občnem zboru 13. marca 1932; to leto so že začeli graditi, naslednjo leto pa so kočo odprli. Po 2. svetovni vojni jo je PD Kranjska Gora večkrat obnavljalo, vendar je koča ohranila zunanji videz, kot ga je imela ob otvoritvi. Leta 1987 so kočo temeljito prenovili in s tem omogočili, da je odprta tudi v zimskem času.Koča je odprta od 1. maja do 31. oktobra, sicer pa le ob sobotah, nedeljah in praznikih. Pri mostu čez Pišnico, malo pod hotelom Erika, je obvestilo, če je koča odprta; za zimski čas priporočamo prebrati planinske informacije ali preveriti po telefonu. V gostinskem prostoru je 40 sedežev; v 3 sobah je 8 postelj, na skupnem ležišču pa 10 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, agregat za elektriko.


2.8 km, 2 uri 30 minut Koča v Krnici - Gamsova špica

Opis:

Po poti proti v. v gozd in do grape Gruntovnice. Po grapi nekaj časa vkreber, potem levo skozi gosto ruševje do vznožja prostranega melišča pod j. steno Lipnice. Tu ostro v levo in čez melišče do roba pod ostrico Gamsove špice (1955 m), poraslega z macesni.

višina: 1909 m Gamsova špica

Ni opisa