Išči po točkah

Začetek: Bivak pod Špikom

Konec: Koča v Krnici

Razdalja: 16 km Čas hoje: 4 ure 35 minut Zahtevnost: Lahka pot Označenost: Označeno

Opis

višina: 1422 m Bivak pod Špikom
Planinska postojanka:

Bivak (brunarica) stoji na gozdnatem pobočju v zahodnem delu krnice Pod Srcem, nad katero se dviga tisočmetrska severna stena Špika. Leta 1969 ga je postavilo PD Gozd-Martuljek. Najprej so uredili in opremili spodnje prostore. Bivak so odprli 14. septembra 1975. Leta 1988 so uredili tudi zgornji prostor. V krnico Pod Srcem pripelje markirana pot iz Gozda Martuljka.
Bivak je namenjen planincem in alpinistom; v pritličju so 6 opremljenih ležišč, plinski štedilnik, posoda za kuho in peč; podstrešni prostor z 8 ležišči rabi za zimsko sobo. Drva so pri bivaku. Studenec je 20 minut pod njim, pozimi pa za vodo talijo sneg. Ob bivaku je postavljena plastična posoda za sanitarno vodo.

Bivak je zaklenjen, ključ pri Oman, Zgornje Rute 24, 4282 GOZD MARTULJEKTa odsek nima nobenega opisa.

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 743 m Gozd Martuljek

Ni opisa
4.3 km, 1 ura 10 minut Gozd Martuljek - Kranjska gora (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 799 m Kranjska gora (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 808 m Kranjska gora

Ni opisa
2.6 km, 50 minut Kranjska gora - Hotel Erika

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 857 m Hotel Erika

Ni opisa

Opis:

Pred mostom čez Veliko Pišnico pod hotelom Erika na gozdno cesto ob rečici in po njej do odcepa poti na Špik (levo), naravnost vodi pot proti Koči v Krnici. 

Od mosta 35 minut.

višina: 917 m Velika Pišnica

Ni opisa

Opis:

Od odcepa pri Veliki Pišnici do planine V Klinu.

višina: 977 m Planina v Klinu

Ni opisa

Opis:

Od planine V Klinu ob Veliki Suhi Pišnici.

višina: 1018 m Velika Suha Pišnica

Ni opisa

Opis:

Po kolovozu in poti čez Lipno trato in po gozdni bližnjici do koče.

višina: 1104 m Koča v Krnici
Planinska postojanka:

Koča stoji na gozdni jasi sredi obsežne kotanje Krnica med Martuljškimi gorami, Škrlatico, Razorjem in Prisojnikom. Sklep o gradnji koče je Kranjskogorska podružnica SPD sprejela na 7. občnem zboru 13. marca 1932; to leto so že začeli graditi, naslednjo leto pa so kočo odprli. Po 2. svetovni vojni jo je PD Kranjska Gora večkrat obnavljalo, vendar je koča ohranila zunanji videz, kot ga je imela ob otvoritvi. Leta 1987 so kočo temeljito prenovili in s tem omogočili, da je odprta tudi v zimskem času.Koča je odprta od 1. maja do 31. oktobra, sicer pa le ob sobotah, nedeljah in praznikih. Pri mostu čez Pišnico, malo pod hotelom Erika, je obvestilo, če je koča odprta; za zimski čas priporočamo prebrati planinske informacije ali preveriti po telefonu. V gostinskem prostoru je 40 sedežev; v 3 sobah je 8 postelj, na skupnem ležišču pa 10 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, agregat za elektriko.