Išči po točkah

Začetek: Tolsti vrh

Konec: Grmada

Razdalja: 2 km Čas hoje: 40 minut Zahtevnost: Lahka pot Označenost: Označeno

Opis

višina: 832 m Tolsti vrh

Ni opisa
0.7 km, 10 minut Tolsti vrh - Celjska koča - Hotel

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 647 m Celjska koča - Hotel

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
Planinska postojanka:

Kočo so kot nadomestno gradnjo na mestu bivše Kumrove domačije zgradili planinci Planinskega društva Grmada Celje. Koča stoji na jugo-vzhodnem pobočju gore Grmada nad Celjem. Gradnja koče je trajala od leta 2003 do 2006, ko so jo uradno odprli za obiskovalce. Celotna koča je zgrajena iz lesenih brun na tipičen starodavni gozdarski način in zelo lepo sovpada v okolje, kjer jo obkrožajo sami gozdovi.
V koči je elektrika, javni vodovod, stacionarni telefon in javni odvoz smeti. Za čiščenje fekalnih in drugih odpadnih vod skrbi biološka čistilna naprava. V sklopu koče so lepo urejene in pozimi ogrevane sanitarije, v koči je tudi umivalnica s tuš kabino. Ob koči je vzidana klet in posebni prostor za kadilce. V gostinski sobi je 40 sedežev in točilni pult, ter knjižnica z več kot 200 knjigami s planinsko tematiko. Vrt premore dodatnih 70 sedežev. V koči je na skupnih ležiščih 14 ležišč, dodatnih 6 ležišč pa je možno urediti še na podstrešju.
Kozolec »Toplar«, ki stoji v neposredni bližini koče, nosi častitljivo letnico nastanka 1885. V letu 2003 so ga planinci odkupili v bližnji vasi Šentjaž pri Svetini. S prestavitvijo na sedanjo lokacijo ob koči, pa so ga rešili sigurnega propadanja. Na prednjo stran kozolca so alpinisti pritrdili 8 m visoko plezalno steno. Pod kozolcem je še drvarnica s skladiščnim prostorom in tremi pesjaki.
Taborni prostor z imenom »Tabor Vipota« nudi prostor za več deset šotorov. Kot pomožni objekt taboru služi brunarica imenovana bivak »Bavč« v katerem je elektrika, voda ter hladilniki. Okrog bivaka so mize in klopi za 60 sedišč, ki služi kot jedilnica na prostem.
V bližnjih stenah Grmade je urejeno plezališče od 4 do 7 stopnje zahtevnosti. Plezališče v Srebotniku pa ima najtežjo smer celo 8-.Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 712 m Grmada

Ni opisa