Išči po točkah

Začetek: Bohinjska Bistrica

Konec: Rt Madona (Piran)

Razdalja: 202.9 km Čas hoje: 62 ur 45 minut Zahtevnost: Lahka pot Označenost: Označeno

Opis

višina: 513 m Bohinjska Bistrica

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 804 m Ravenski rovti

Ni opisa
0.5 km, 20 minut Ravenski rovti - Počivalo

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 885 m Počivalo

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
Planinska postojanka:

Nova Orožnova koča leži na obronku planine za Liscem pod Črno prstjo v Južnih bohinjskih gorah. Tu se mešata mediteransko in celinsko podnebje, zato rastejo številne redke rastline : gorski pelin, murke in endemit slovenskih Alp - Alpska možina.
Nova Orožnova koča stoji na temeljih prve koče Slovenskega planinskega društva, ki je bila zgrajena na pobudo domačinov v prvem letu delovanja SPD in otvorjena 15. julija 1894 . Otvoril jo je prvi predsednik SPD – profesor Fran Orožen in kočo so po njem tudi imenovali. Leta 1944 je pogorela.
Nova Orožnova koča je zgrajena s prostovoljnim delom članov Planinskega društva Bohinjska Bistrica, ki so vanjo v dveh letih vložili več kot 7000 delovnih ur in pomočjo donatorjev - več kot 40 podjetij, obrtnikov in posameznikov. Ponovno obnovljeno kočo smo otvorili v nedeljo, 16.julija ,ob njeni 112. letnici postavitve.
V pritličju so manjša kuhinja in dve jedilnici za 60 gostov, v mansardi pa soba za oskrbnika in dve sobi s 24 skupnimi ležišči. Ena od jedilnic v pritličju bo stalno odprta in bo služila kot zimski bivak, ostala koča pa bo odprta glede na število obiskovalcev ( v poletni sezoni).


Vrh:

Črna prst (1844 m) je najvzhodnejši »visoki« vrh Spodnjih Bohinjskih gora: ime je dobila po temnem jurskem skrilavcu, ki ga vidimo sredi belega skalovja na s. strani vrha kot črno liso. s pobočje gore sprva strmo, potem pa položno pada v Bohinjsko. dolino; oklepata ga dva grebena, z. končuje Lisec (1o53 m), v. po Črna gora (160o m). Med obema grebenoma leži Planina za Liscem (1350 m), kjer je SPD leta 1894 zgradilo svojo prvo planinsko kočo in jo poimenovalo po tedanjem predsedniku SPD Franu Orožnu »Orožnova koča na Črni prsti«. J. travnata pobočja Črne prsti se strmo spuščajo v Baško grapo. Črna prst je bogata z alpsko floro; poleg sleča, planik, murk, košutnika in drugih cvetic raste tod srebrna krvomočnica (v Sloveniji le še v Krnskem pogorju); v stenah Črne gore raste kratkodlakava popkoresa, ki je ni najti nikjer drugje na svetu.

Črna prst je imenitno razgledišče. Proti v. se vleče greben Spodnjih Bohinjskih gora s Kontnim vrhom, Koblo, Možicem in Slatnikom, za njimi pa so Ratitovec ter vrhovi Karavank in Kamniških Alp; od v. proti j. drsi pogled od Škofjeloškega hribovja z Blegošem do Porezna, Kojce, Trnovskega gozda, Idrijskega hribovja, Nanosa, Javornikov in Snežnika, tik pod nami pa je zgornji del Baške grape s Podbrdom; proti z. lepo vidimo greben Spodnjih Bohinjskih gora z vsemi vrhovi, s katerimi smo se srečali na dolgi poti s Krna, ki ga vidimo v daljavi, levo od njega pa Matajur in ob dobri vidljivosti tudi Furlansko nižino in Jadransko morje pri Gradežu; proti s. se pogled najprej ustavi na Bohinjski dolini z jezerom, na Komni, Fužinskih planinah in Pokljuki, potem pa na veličastni skupini vrhov osrednjega dela Julijcev s Triglavom v sredini.


Planinska postojanka:

Dom stoji na južni strani tik pod vrhom Črne prsti (1844 m). Prvo kočo je na Planini za Liscem na bohinjski strani Črne prsti začelo že leta 1893 graditi SPD; to je bila prva slovenska planinska koča; slovesno so jo odprli 15. julija 1894 in poimenovali po Franu Orožnu (1853-1912), tedanjem predsedniku SPD. V 1. svetovni vojni je bila opustošena: SPD jo je leta 1921 popravilo in jo 9. julija 1922 ponovno odprlo. Leta 1934 so kočo povečali, otvoritev pa je bila 14. julija 1935. Decembra 1944 je bila požgana. PD Most na Soči je v planinsko postojanko preuredilo nekdanjo italijansko stražnico pod vrhom; kočo so odprli 20. avgusta 1954. Leta 1959 je kočo prevzelo PD Podbrdo, ki jo je naslednje leto obnovilo. Leta 1965 so dogradili nadstropje ter postavili bivak z zimsko sobo. Otvoritev povečanega in obnovljenega doma je bila 7. avgusta 1966, ko so ga tudi poimenovali po Zorku Jelinčiču (1900-1965), zaslužnem primorskem borcu in planincu.Dom je odprt od konca junija do sredine septembra.V gostinskem prostoru je 56 sedežev, točilni pult; v 5 sobah je 10 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 40 ležišč; v zimski sobi sta dve ležišči in štedilnik (gorivo je treba prinesti s seboj); WC; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; voda kapnica, agregat in fotovoltne celice za električno razsvetljavo, radijska zveza.Opis:

SPP začne tik pod domom in pelje po travnatem j. pobočju na bližnji preval Čez Suho (1760 m).

višina: 1760 m Preval Čez Suho

Ni opisa
1.7 km, 30 minut Preval Čez Suho - Babji zob

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1345 m Babji zob

Ni opisa
1.1 km, 20 minut Babji zob - Kalarsko brdo (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 988 m Kalarsko brdo (razpotje)

Ni opisa
2.4 km, 40 minut Kalarsko brdo (razpotje) - Grapa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 500 m Grapa

Ni opisa
8.5 km, 3 ure 50 minut Grapa - Porezen (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1405 m Porezen (razpotje)

Ni opisa
1.4 km, 20 minut Porezen (razpotje) - Otavnik

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1303 m Otavnik

Ni opisa
3.4 km, 40 minut Otavnik - Vrh Ravni

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 827 m Vrh Ravni

Ni opisa
2.1 km, 30 minut Vrh Ravni - Zakojca

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 710 m Zakojca

Ni opisa
2.2 km, 1 ura 20 minut Zakojca - Kojca (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1172 m Kojca (razpotje)

Ni opisa
5 km, 1 ura 10 minut Kojca (razpotje) - Rodne

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 695 m Rodne

Ni opisa
3.3 km, 40 minut Rodne - Reka

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 253 m Reka

Ni opisa
2.6 km, 50 minut Reka - Želin

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 260 m Želin

Ni opisa
0.8 km, 20 minut Želin - Straža

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 279 m Straža

Ni opisa
3.7 km, 1 ura 40 minut Straža - Jagršče

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 653 m Jagršče

Ni opisa
0.9 km, 20 minut Jagršče - Burja (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 728 m Burja (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1087 m Medved (razpotje)

Ni opisa
5.4 km, 1 ura 40 minut Medved (razpotje) - Jelenji vrh

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1146 m Jelenji vrh

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1080 m Kotlar (razpotje)

Ni opisa
1.3 km, 20 minut Kotlar (razpotje) - Pustota

Opis:

Pri transformatorju zapustimo cesto, ki naredi velik ovinek, in zavijemo levo po poti v gozd. To je nekdanja cesta, ki se zložno vzpenja na rob, od tam pa se po bukovem gozdu spusti na plano s počitniško hišico na desni. Pod njo pridemo spet na cesto in po njej na cestno križišče na Pustoti (924 m). Od cerkve na Vojskem je 45 min. Z leve pripelje cesta iz Idrije, naravnost gre na Mrzlo Rupo, TV pa zavije po cesti na desno.

Na Pustoti stoji spomenik padlim kurirjem kurirske postaje P-6, ki je imela sedež na območju Mrzle Rupe. Spomenik simbolično prikazuje kurirske zveze na tem območju, na bronasti plošči pa razberemo, da je bila P-6 ustanovljena 31. decembra 1942 in da je delovala do 9. septembra 1943. Vse do osvoboditve je bila potem na tem kraju javka med postajami P-5, P-7 in P-8. Na plošči je ohranjen spomin na kurirje Ivana Kokošarja, Miroslava Šuligoja in Oskarja Žižmonda, ki so padli pri opravljanju kurirskih nalog. Prvi komandir postaje je bil Viktor Carl - Jurko iz Gorenje Trebuše, zveze s P-5 na Brinovem griču in P-7 pri Gorenji Trebuši pa je vzdrževalo šest kurirjev.

višina: 922 m Pustota

Ni opisa
1 km, 20 minut Pustota - Mrzla Rupa

Opis:

S Pustote nadaljujemo pot po ravni cesti proti 15 min oddaljenemu zaselku Mrzla Rupa. Z Vojskega do Mrzle Rupe je 1 h.

S cestnega razpotja pri kapelici gremo po cesti, ki pelje na Hudo Polje in na Lokve.

višina: 913 m Mrzla Rupa

Mrzla Rupa, 933 m, je zaselek samotnih kmetij na slemenu nad izvirom Idrijce na v. in gornjim delom doline Trebuščice na jz. Zaselek je del naselja Vojsko. Na Mrzli Rupi je pri kapelici razpotje cest v Idrijo, Gorenjo Trebušo in na Lokve. Tukaj so našli sledove strelnih jarkov in utrdb z benečanskim orožjem iz začetka 1o. stol., ko so se Benečani bojevali s Habsburžani za oblast nad idrijskim rudnikom. Pod Mrzlo Rupo izvira Idrijca; 3 km navzdol so že konec 16. stol. stale lesene klavže (visoke vodne pregrade), ki so jih leta 1772 nadomestili s kamnitimi. Po Idrijci so vse do leta 1926 plavili les v Idrijo. Ob Idrijci in njenih pritokih je bilo še več klavž; nekatere so v zadnjem času obnovili kot pomembne slovenske tehniške spomenike.Opis:

Ko smo mimo bližnje velike kmetije Omevnikar, je novo razpotje: zgornja gozdna cesta pelje na Krekovše, po spodnji lokalni nadaljujemo našo pot. Na desno se odpre pogled na globoko grapo Trebuščice z raztresenimi zaselki Gorenje Trebuše v grapi in po pobočjih na s. strani grape. Na j. strani grape se dviga obraščen skalnati greben Zelenega roba. Česta se rahlo spušča po smrekovem gozdu; po 15 min od Omevnikarja je na levi strani ceste kamnolom. Od tod naprej se cesta zložno dviga po jz. gozdnatem pobočju Slemena (1121 m) nad zatrepom grape z izvirom Trebuščice. Po tričetrt ure z Mrzle Rupe pridemo do Hudega Polja (1044 m), kjer se na levo odcepi gozdna cesta proti partizanski bolnici Pavli (do tja 1 h) in naprej na Krekovše. Spomenik ob razpotju spominja na bolnico, ki je delovala od leta 1943 do osvoboditve; v njej se je zdravilo nad 1000 ranjenih borcev. Ime je dobila po zdravnici dr. Pavli Jerina — Lah.

Od spomenika se cesta zložno dviga po hrbtu z bukovim gozdom med grapama Trebuščice na desni in Belce na levi. Večkrat se odpre lep pogled proti Gorenji Trebuši in naprej proti dolini Idrijce, Kaninskemu pogorju, Krnu, Spodnjim Bohinjskim goram in Triglavu. Česta se bliža skalnatemu grebenu pred nami. Po 30 min od spomenika pridemo do razpotja: desna lokalna cesta pelje skozi Smrekovo Drago na Lokve, leva gozdna cesta pa na Poslušanje, gozdni predel pod s. robom Trnovskega gozda. Kažipot pokaže pot na Golake.

Z razpotja napravimo nekaj korakov po gozdni cesti, potem pa skrenemo po slabem gozdnem kolovozu proti j. Obdaja nas kamnit kraški svet z vrtačami, poraščen z redkimi smrekami in bukvami. Kolovoz sprva valovi, kmalu pa se precej strmo vzpne v s. gozdnato pobočje Golakov in postane pot. Ko pridemo po 20 min na rob, se lepa pot zvije proti bližnjemu sedlu pred nami. S sedla pelje pot po zakraselem svetu naravnost proti j. Po levi strani zaobide kraško kotanjo, na njeni j. strani pa se obrne proti z., kjer se nam pokaže gozdnati Veliki Golak (1480 m). Lepa pot se potem v ključih zvije po j. kamnitem gozdnatem pobočju hrbta na s. strani planote in pripelje na njegov rob. Nekaj minut gremo po valovitem robu, potem pa se spustimo na preval med Velikim Golakom na levi in Srednjim Golakom (1480 m) pred nami. Od gozdne ceste do prevala smo hodili 1 h. Po v. grebenu se v 15 min povzpnemo na Srednji Golak; čez kratek skalnati skok nad sedlom si pomagamo z rokami. Z vrha zagledamo na z. strani Mali Golak.

višina: 1479 m Srednji Golak

Ni opisa

Opis:

S Srednjega Golaka se pot spusti po z. grebenu, poraščenem z nizkim bukovjem in vrbovjem, do velike vrtače ter po njeni levi strani do sedla med Srednjim in Malim Golakom. Precej strma pot po v. robu, sprva po gozdu, potem po kamnitem svetu, poraslem z ruševjem, pripelje na Mali Golak. S Srednjega na Mali Golak smo hodili 45 minut.

Od gozdne ceste v bližini razpotja, kjer SPP zapusti cesto, je do vrha Malega Golaka 2 h, z Mrzle Rupe pa 3 h 15.

višina: 1493 m Veliki Golak
Vrh:

Mali Golak (1495 m) je najvišji vrh gorovja Golaki in Trnovskega gozda. Nenavadno je, da je 15 m višji od Velikega. Gozdna meja sega do višine okrog 1400 m, nad njo raste rušje, ki na kamnitem svetu daje vrhovom goli videz. Domačini so prepričani, da so bile nekdaj na Golakih planine. Ime Veliki in Mali Golak naj bi vrhova dobila po velikosti nekdanjih planin, zaradi tega lahko razumemo, da je Mali višji od Velikega. Na zemljevidih je prišlo do napake in namesto Malega Golaka piše Veliki Golak.

Z vrha je izredno lep razgled na vse strani, zlasti na širno gozdnato Trnovsko planoto. Na s. se za bližnjim Idrijskim in Čerkljanskim hribovjem dvigajo Julijci s Spodnjimi Bohinjskimi gorami v ospredju in Triglavom. Proti v. se za Trnovsko planoto kažejo Hrušica, Javorniki, Krim ter v ozadju Kamniške Alpe in Posavsko hribovje. Na jv. strani vidimo v daljavi Snežnik in vrhove v Gorskem Kotarju. Na j. in jz. seže pogled od Vremščice in Slavnika prek Krasa do Furlanske nižine; za Krasom vidimo ob lepem vremenu tudi Tržaški zaliv. Na z. se za Banjšicami in Kambreškim pogorjem vidijo v daljavi Dolomiti.

Na vrhu je skrinjica z vpisno knjigo. Žig je pritrjen na kovinskem roču. PD Ajdovščina.


Mali Golak je najvišji od Golakov. Imena ni dobil zato, ker naj bi bil najmanjši ampak, ker je imel najmanjšo planino. Na zemljevidih je prišlo do napake in namesto Malega Golaka piše Veliki Golak. Sicer pa je z vrha lep razgled na vso Slovenijo. Lepo se vidi Triglav in velik del Julijskih Alp. Tudi Karavanke in Kamniške Alpe se vidijo. Pod nami pa Primorska s svojim morjem. Vrh ima vpisno knjigo in žig.Opis:

Z vrha Malega Golaka se spustimo po z. grebenu med rušjem in nizkim bukovjem na bližnje malo travnato sedlo Senožetca, ki povezuje Mali Golak s sosednjim malo nižjim vrhom.

višina: 1429 m Mali Golak (razpotje)

Ni opisa

Opis:

Tu se pot obrne proti j. Po jz. robu Malega Golaka, poraslem z bukovim gozdom, se precej strmo spuščamo. Ponekod se odpre pogled čez osrednji gozdnati predel planote na Čaven na nasprotni strani. Pot se zvija po čedalje bolj kamnitem kraškem svetu in preide z roba na strmo j. pobočje, poraslo s smrekovim gozdom. Ko se pot zravna, zagledamo med drevjem na desni Iztokovo kočo.

Z Malega Golaka do Iztokove koče je 30 minut.

višina: 1274 m Iztokova koča pod Golaki
Planinska postojanka:

Koča stoji sredi gozda malo nad gozdno cesto čez preval Strgarija na jugozahodni strani Malega Golaka, najvišjega vrha Trnovskega gozda. Zgradilo jo je PD Ajdovščina; odprlo jo je 10. septembra 1950. Poimenovali so jo po Ivanu Turšiču-Iztoku (1922-1944), komandantu 30. divizije NOV Slovenije, ki je padel med nemško ofenzivo v bližini Lokev. Koča je odprta od četrtka do nedelje, če je dostopna. Postrežejo s hrano, toplimi napitki in pijačami. V gostinskem prostoru je 25 sedežev, na skupnem ležišču pa 15 ležišč, priporočajo spalne vreče; voda kapnica; gostinski prostor ogrevajo s pečjo.Opis:

Od Iztokove koče se po gozdni poti zložno spustimo do 5 min oddaljenega prevala Strgarija, kjer je križišče gozdnih cest. 

višina: 1220 m Preval Strgarija

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 973 m Volkova bajta (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 880 m Predmeja (V grapi)

Predmeja, 848 m, 363 preb., je razloženo naselje, razpotegnjeno 3 km v dolžino in 1 km v širino ob regionalni cesti Col—Lokve. Ime kraja je nastalo iz besede »meja«, kot domačini imenujejo gozd; Predmeja je torej kraj pred gozdom. Na Predmeji, ki stoji ob robu Trnovske planote, večkrat piha močna burja; zato so gradili hiše v zavetnih legah. Naselje ima kar devet zaselkov. V središču kraja je velika stavba, nekdanji hotel, v kateri sta trgovina in gostišče. Na bližnji vzepiti stoji nova cerkvica sv. Družine. Nad zaselkom Dolina, 10 min od gostilne proti Colu, je grobnica s spomenikom; v njej je pokopanih 367 borcev NOV, padlih na tem območju.Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 540 m Mačji kot (razpotje)

Ni opisa
4.1 km, 50 minut Mačji kot (razpotje) - Paljki

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 170 m Paljki

Ni opisa
1.9 km, 30 minut Paljki - Lokavšček

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 116 m Lokavšček

Ni opisa
0.6 km, 10 minut Lokavšček - Ajdovščina

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 108 m Ajdovščina

Ni opisa
12.7 km, 3 ure 30 minut Ajdovščina - Podraga

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 168 m Podraga

Ni opisa
4.9 km, 1 ura 50 minut Podraga - Štjak

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 518 m Štjak

Ni opisa
10.8 km, 3 ure Štjak - Tomaj

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 336 m Tomaj

Ni opisa
9 km, 2 uri 30 minut Tomaj - Sežana

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 367 m Sežana

Ni opisa
3.2 km, 1 ura 10 minut Sežana - Široki vrh (Kislica)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 514 m Široki vrh (Kislica)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 420 m Jama Vilenica

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 430 m Jama Vilenica (razpotje)

Ni opisa
1.1 km, 20 minut Jama Vilenica (razpotje) - Lokev

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 435 m Lokev

Ni opisa
0.9 km, 20 minut Lokev - Britof

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 452 m Britof

Ni opisa
3.7 km, 1 ura Britof - Pared

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 450 m Pared

Ni opisa
6.7 km, 1 ura 50 minut Pared - Kozina

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 499 m Kozina

Ni opisa
0.5 km, 10 minut Kozina - Kozina (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 492 m Kozina (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 615 m Lovski dom pod Glavico

Ni opisa
4.8 km, 1 ura 40 minut Lovski dom pod Glavico - Skleda

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 827 m Skleda

Ni opisa
0.8 km, 20 minut Skleda - Grmada (razpotje)

Opis: Opomba: odsek je v osnovi opisan v nasprotno smer poteka, zato je potrebno to upoštevati pri navodilih

Prečkamo gozdno cesto, naša pot pa se spusti do niže ležeče jase Skleda na j. strani Velike Gobovice (912 m), kjer prečka cesto Hrpelje—Slavnik. S Slavnika 30 min.

višina: 902 m Grmada (razpotje)

Ni opisa
0.7 km, 20 minut Grmada (razpotje) - Cigan (razpotje)

Opis: Opomba: odsek je v osnovi opisan v nasprotno smer poteka, zato je potrebno to upoštevati pri navodilih

Po nekaj korakih zapustimo cesto, ki zavije levo od Grmade, SPP pa pelje po kolovozu na desno ter po s. pobočju navzdol po nizkem gozdu in po travnikih, poraščenih z leskovjem in brinjem.

višina: 970 m Cigan (razpotje)

Ni opisa
2.4 km, 40 minut Cigan (razpotje) - Podgorje

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 515 m Podgorje

Ni opisa

Opis:

Od tam najprej čez borov gozd cca 200 m do lokalne makadamske ceste. Po njej cca 2,5 km, mimo podhoda pod železniško progo (ki je na desni).

višina: 469 m Zajezeri (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 441 m Bitežnik (razpotje)

Ni opisa
0.7 km, 10 minut Bitežnik (razpotje) - Praproče

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 418 m Praproče

Ni opisa
1.3 km, 30 minut Praproče - Gradišče

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 465 m Gradišče

Ni opisa
0.8 km, 35 minut Gradišče - Jama Ladrica

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 440 m Jama Ladrica

Ni opisa
2.2 km, 20 minut Jama Ladrica - Marčev hrib

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 423 m Marčev hrib

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 351 m Črnokalska stena

Ni opisa
1.5 km, 20 minut Črnokalska stena - Katinara

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 164 m Katinara

Ni opisa
2.2 km, 30 minut Katinara - Rižana

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 55 m Rižana

Ni opisa
1.4 km, 20 minut Rižana - Robida

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 42 m Robida

Ni opisa
4.4 km, 1 ura 10 minut Robida - Lazaret (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 6 m Lazaret (razpotje)

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 6 m Bertoki (razpotje)

Ni opisa
0.7 km, 10 minut Bertoki (razpotje) - Bertoki

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 0 m Bertoki

Ni opisa
2.9 km, 50 minut Bertoki - Škocjan

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 4 m Škocjan

Ni opisa
6 km, 1 ura 30 minut Škocjan - Izola (razpotje)

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 3 m Izola (razpotje)

Ni opisa
1.5 km, 20 minut Izola (razpotje) - Izola

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 1 m Izola

Ni opisa
2.5 km, 50 minut Izola - Jagodje

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 83 m Jagodje

Ni opisa

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 3 m Strunjan (razpotje)

Ni opisa
6.4 km, 1 ura 50 minut Strunjan (razcep) - Rt Madona

Ta odsek nima nobenega opisa.
višina: 0 m Rt Madona (Piran)

Ni opisa